Praktijkvoorbeelden

Welke voordelen geeft Verlospunt in de praktijk?

Voor opdrachtgevers

Dé oplossing bij ad hoc diensten
Bij het ad hoc uitvallen van een (24 uurs) dienst, kan deze bij Verlospunt uitgezet worden.

Dé oplossing bij ziekte
Heerst er bijvoorbeeld griep in je praktijk of instelling, dan kan het lastig zijn om bepaalde diensten op te lossen.

Je kunt bij Verlospunt de betreffende diensten uit zetten, waardoor collega’s deze niet op hoeven te vangen en de werkdruk niet onnodig verhoogd wordt binnen het team.

Dé oplossing bij vakantieperiode(n)
Herken je de stress van het roosteren rondom de (zomer)vakantie? Het plannen van deze periode(n) kost vaak veel geduld en tijd. Verlospunt kan hier uitkomst bieden.

Dé oplossing bij zwangerschapsverlof en/of langdurige ziekte
Voor een verlof voor (on)bepaalde tijd kun je op zoek zijn naar een verloskundige die past binnen jouw organisatie. Dit kan een tijd- en geldrovend proces zijn. Je kunt deze (kortdurende) vacature online plaatsen op Verlospunt en zo een keuze maken tussen de verloskundigen die binnen je zoekopdracht passen.

Alleen de noodzakelijke uren opgelost krijgen
Wanneer je als opdrachtgever geen nieuwe verloskundige aan kunt of wilt nemen, maar wel een aantal diensten per maand open heeft staan die opgelost dienen te worden, kun je deze online bij Verlospunt plaatsen. Dit scheelt een hoop geld en tijd.

Voor verloskundigen

Werkervaring op doen binnen andere obstetrische bedrijven
Verloskundigen die werken in de eerste lijn, willen misschien eens een kijkje nemen in de tweede lijn om te ervaren of dit wat voor ze is. Andersom kan dit net zo zijn. Verlospunt biedt de mogelijkheid om dit te doen en te ervaren, zonder dat hier een contract voor nodig is.

Geen vaste baan willen, maar wel graag flexibel werken
Een verloskundige kan de voorkeur hebben voor flexibel werken, boven een vast contract. Verlospunt kan hier een uitkomst bij zijn. Een verloskundige kan flexibele diensten of kortdurende vacatures oplossen wanneer zij dit wenst.

Klein contract, maar meer willen werken
Een (klinisch) verloskundige kan een kleiner contract hebben dan dat zij wenst. Voor de uren die zij extra zou willen werken kan ze werken via Verlospunt. Zo kan zij toch haar huidige contract behouden en daarnaast vrijblijvend extra werken wanneer het haar zelf uitkomt.

Vast contract niet willen opgeven, maar toch een andere baan willen
Een verloskundige hoeft via Verlospunt niet gelijk te solliciteren wanneer een andere baan haar leuk lijkt. Ze kan eerst, door een paar diensten bij een andere obstetrische instelling te werken, zien of deze instelling haar bevalt. Zo hoeft ze niet gelijk haar vaste contract op te geven.

Uitbreiden van competenties
Een verloskundige kan door af en toe in een andere instelling een dienst te werken, haar eigen competenties uitbreiden. Hierdoor kan de kwaliteit in de eigen instelling vergroot worden door ervaringen die opgedaan zijn. De samenwerking tussen praktijken en instellingen kan positief beïnvloed worden.

Extra werken naast een eigen caseload praktijk
Een caseload verloskundige kan er voor kiezen om naast haar praktijk af en toe een dienst op te lossen via Verlospunt. Dit kan in de eerste of tweede lijn of, als zij zelfstandig echo’s kan uitvoeren, in een echocentrum.

Af en toe een gastcollege verzorgen
Binnen het onderwijs worden regelmatig verloskundigen ingezet om een gastcollege van een paar uur te verzorgen. Een verloskundige kan via Verlospunt een gastcollege aannemen, naast haar (vaste) dienstbetrekking.

Als echoscopist, de BIG registratie voor verloskundige behouden
Door als echoscopist, via Verlospunt één dienst (of meerdere) op te lossen, behoud zij de mogelijkheid om haar  competenties en BIG registratie als verloskundige (bij) te behouden. Zij kan de dienst of (kortdurende) vacature kiezen die haar past, dus geen verplichte onregelmatigheid.